Keuzes maken

September 24, 2018

Het is een cliché, maar in het leven draait het vaak om keuzes maken. En de keuzes bepalen wie je bent, of wie je wordt. Maar verder leggen we onszelf geen druk op als we keuzes maken, dat valt reuze mee...(jullie voelen mijn sarcasme waarschijnlijk van het scherm druipen, hopelijk liggen de poetsdoeken klaar haha). 

De afgelopen dagen ook weer voor veel keuzemogelijkheden komen te staan. Het moeilijkste is om op zulke momenten je doel voor ogen te houden. En bij sommige keuzes vraag je je af; "Dient dit überhaupt wel een doel?" Of: "Heb ik eigenlijk wel een doel?" Soms kom ik erachter dat ik dingen doe zonder duidelijk doel. Dat zijn eigenlijk dingen die ik net zo goed niet kan doen, want wat heb ik daaraan? Ik moet me alleen nog iets meer bewust worden van deze processen en dat is lastig. 

 

Waar ik wel duidelijk voor heb gekozen de afgelopen weken is dat ik mijn droom om kinderboeken illustrator te worden concreet ga nastreven. Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit en dan zal ik altijd spijt hebben. Dus ik probeer aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen en online inspiratie te vinden door opdrachten te maken. Daarnaast heb ik eindelijk bedacht dat het wel handig is om deze website bij te houden en af en toe mijn hart te luchten via mijn blog. Als het te erg tocht moet je het maar zeggen. 

 

Dat ik soms wel erg flauwe humor heb zul je wellicht gemerkt hebben, zelfs ik vind het soms TE flauw. Maar aan de andere kant brengt dat je vaak wel op leuke ideeën voor grappige verhaaltjes. Ik moet alleen niet vergeten deze ideeën ook op te schrijven, want voor je het weet ben je ze alweer kwijt. Dat heeft ook met keuzes te maken, namelijk de keus of je er op dat moment de tijd voor neemt om je verhalen op te schrijven, of ze weer te vergeten.  

Je moet dit soort dingen wel echt bewust doen merk ik, want voor je het weet nemen de zaken weer een loopje met je . Wat ik ook bewust moet doen is de keuze maken om op tijd naar bed te gaan. Ik zie dat ik daar nog wat aan moet werken...Ik kan nu alleen nog de keuze maken om niet nog veel later naar bed te gaan of toch maar door te gaan terwijl ik weet dat ik dan morgen niets meer waard ben. 

 

Enfin....de keuze is gemaakt. Ik ga slapen! Weltrusten allemaal....

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

November 13, 2018

September 24, 2018

September 19, 2018

September 16, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© 2018 created by Renate Potter on Wix.com