Enerverende weken

September 19, 2018

Wauw, wat een stressvolle weken heb ik achter me liggen. Sinds ik aan het begin van mijn zomervakantie MATS (Make Art That Sells) heb ontdekt ben ik niet meer te stoppen. Dankzij de wedstrijd die zij jaarlijks uitschrijven om nieuwe illustratoren aan te trekken heb ik eindelijk stappen ondernomen in mijn eigen carrière. Al sinds het begin van dit jaar sta ik ingeschreven bij de KvK met mijn eigen bedrijfje. Ik heb hier echter totaal geen ruchtbaarheid aan gegeven, want ja...het was allemaal nog niet goed genoeg naar mijn zin. De perfectionist in mij is een hardnekkige doorzetter. Die perfectionist begon aan deze website, maar halverwege voldeed de website eigenlijk al niet meer aan de hoge eisen. Het wilde plan ontstond om dan maar een nieuwe website te maken, maar hey...dat was toch wel veel werk. 

Ondertussen was daar MATS. Ik deed mee aan de wedstrijd en voor het eerst sinds de aanschaf van het ding begin dit jaar, gebruikte ik mijn iPadPro intensief (ik werk met Procreate). Na veel slapeloze nachten leverde ik een werk in wat voor mij wel door de beugel kon, maar de Perfectionist was het hier eigenlijk niet mee eens! Toen ik de werken van de andere deelnemers zag, wist ik al: dit gaat 'm niet worden. Wat een niveau, wat een talenten...en daar stond ik dan tussen met m'n zielige eerste digitale tekeningetje. 

Tja, die dappere poging kwam helaas niet ver, maar heeft me wel in de ban gehouden van het digitale tekenen. Ik bleef de wedstrijd van MATS volgen en wat was het een spannende finale! Alle zes de finalisten zijn uiteindelijk aangenomen door de Lilla Rogers Studio. En ik wist inmiddels wat ik wilde gaan doen: mezelf blijven ontwikkelen in zowel digitaal als traditioneel tekenen en mijn droom om kinderboekenillustrator te worden waar te maken! Maar hoe dan?

 

Doordat ik anderen had verteld waar ik mee bezig was, werd ik vaak geattendeerd op tekenwedstrijden of oproepjes voor illustratoren. Inmiddels oefende ik hard om mijn digitale tekeningen nog mooier te maken en ook 'gewone' tekeningen te blijven maken. Er zijn tekeningen opgestuurd naar wannabe auteurs, naar bekende kinderboekenschrijvers en naar een aantal wedstrijden. MATS heeft me nog kunnen strikken voor een van hun geweldige online cursussen: Money Badass. Maar omdat ik het zo druk had met mijn portfolio is het volgen van die cursus er een beetje bij ingeschoten. Er wordt door de Perfectionist nu een plan uitgedacht om deze cursus alsnog fatsoenlijk te doorlopen, want dat ben ik mezelf en die fantastische cursus wel verschuldigd. 

 

Enfin, inmiddels ben ik heel veel (digitale) tekeningen verder en voor de buitenwereld lijkt het allemaal nog niet veel vruchten af te werpen. Ik heb me zeker vijf weken in het zweet gewerkt om allerlei tekeningen te maken voor een video testimonial voor MATS (en ik hoop zo dat ik er een plek mee win in hun cursus voor kinderboek illustratoren!), ik heb in mijn zomervakantie zelfs twee weken weinig geslapen en 1 nacht volledig overgeslagen, omdat ik zo graag mijn eigen kinderboek wilde afmaken en opsturen naar de wedstrijd van KeyColours (o.a. van Uitgeverij Clavis) en nog steeds ben ik veel aan het tekenen en weinig aan het slapen. Helaas zijn er nog altijd geen concrete opdrachten binnen gekomen, heb ik nog geen prijzen gewonnen en (zo zegt de Perfectionist) is mijn website ook nog steeds niet af.... 

 

Maar lieve mensen, ik geniet hiervan, ik groei enorm en ik hoop jullie zeer binnenkort mijn eigen werk niet alleen te kunnen laten zien, maar ook te laten kopen. Als je nog ideeen hebt, een mooi aanbod, een leuke samenwerking, of wat dan ook, ik houd me aanbevolen!

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

November 13, 2018

September 24, 2018

September 19, 2018

September 16, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© 2018 created by Renate Potter on Wix.com